Monocle & förutfattade meningar

Issue 30 - February 2010Tidningen Monocle (www.monocle.com) hade i februari lagt stor fokus på rubriken players reshaping the hospitality sector. En person som känner min passion för detta rekommenderade mig att köpa denna bibel till det fashionabla priset av närmare 200NOK. Och tro mig, det är inte ett glassigt magasin man bläddrar igenom från pärm till pärm under en kväll.

Exemplaret börjar bli något tummat och bokmärket har flyttats aningen framåt för var kväll. Ni som gillar branschen borde försöka få tag på februarinumret men annars kan ni läsa alla artiklar här: http://www.monocle.com/Magazine/volume-3/Issue-30/

Jag gillar speciellt diskussionen kring hur kulturer har olika uppfattningar om first impressions. Tänk vilka misstag vi gör dagligen i våra jobb genom att inte vara uppdaterade på vad personen framför oss förväntar sig. Men tänk också så många förutfattade meningar vi håller oss med.

Vi har nu börjat upplärningen inför nya hotellet och varje dag möter vi intressant människor med sina respektive områden de brinner för. Idag hade vi besök av Scandics Handikappambassadör som är med och utformar Scandics hotell för att de ska passa för ALLA, oavsett handikapp. Tro det eller ej, men vårt nya hotell på Gardermoen, kommer bli ett av de mest handikappvänliga hotellen i Europa. Är det inte fantastiskt? I vilket fall pratade vi om förutfattade meningar när det kommer till handikapp och hur lätt vi drar människor över en kant. Var en unik möjlighet att få fråga saker man inte vågar fråga annars, med rädsla för att trampa någon på tårna.

Efter 1 månad i Scandic är jag imponerad över det arbete man gör för att skapa hotell och ett varumärke som faktiskt är tillgängligt för alla. För mig betyder det inte att det enbart är anpassat för alla utan att det är enkelt. 

Hats of för min nya arbetsgivare!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Mars 2010

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s