Framåtanda

Äntligen vågar Sverige satsa! Efter att ha landat på svensk mark inser jag att hotellmarknaden fullkomligt sprudlar. Marriott hit, Waterfront dit. Järva projekt som innebär en fräsch hotellmarknad och mer medvetna svenskar. Se bara på Elites nya hotell vid inloppet till Stockholm, Copperhill i Åre eller Marriott som satsar i Malmö. Inte att förglömma Kosta Boda Art Hotell i självaste Småland. Spännande att entreprenörer insett värdet i att erbjuda en upplevelse långt ifrån ett hotellrum.

Svenskarna är “bortskämda” med medelmåttiga hotell som erbjuder endast vad som väntas. Vår berömda jantelag spelar in även här. Att sticka ut innebär livsfara och att som gäst bo på ett alltför extravagant hotell kan ju visa prov på en av de sju dödssynderna, övermod.

Vad är det då som skiljer den svenska hotellmarknaden gentemot den internationella? Enligt mig, ligger det i att våga “utbilda” gästen eller kunden i att vänta sig mer än snittet och att våga vara den som levererar det. Våga vara bäst, störst och vackrast, men ödmjukheten kommer hand i hand för att lyckas. Personligen längtar jag efter att ta mig an Sverige och att våga vara en representant för ett hotell, att ta hotellet utanför dess ramar. Vem vill vara med?

1 Comment

Filed under Oktober

One response to “Framåtanda

  1. Jeanette Persson

    Såklart vi hänger på, eller vad säger ni? Det är himla spännande att få följa ditt liv och dina erfarenheter genom bloggen, vare sig du befinner dig i Dubai eller i Sverige eller på någon annan unik plats i världen. Själv älskar jag att resa och utforska nya hotell; det är det roligaste som finns, att möta nya hotellkulturer. För ett litet tag sedan berättade du att du varit på en mycket intressant intervju… Please tell! Vad är det som gör att Dubai ligger på is ett tag, och vad har du fått för nya utmaningar i Sverige? Varma, småländska höstkramar från Jeanette

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s