Var kommer ni ifrån?

God morgon!

Var ett tag sen sist, men måste ändå säga, WOW! Igår slog jag nytt publikrekord sen i juni och ändå har jag inte uppdaterat på över en vecka! Vilka är ni och hur hittar ni hit? Jättekul, tack för alla besök. Hör gärna av er med kommentarer och vad ni tycker om bloggen!

En av mina personliga favoritbloggare är Alex Schulmans “pappablogg” på aftonbladet och han uppmanar alltid sina läsare att berätta om sig själva i kommentatorsfältet. Nu är ju min blogg ANINGEN mindre än hans (vilken är Sveriges största emellanåt) men ändå, berätta gärna om vilka ni är!

Advertisements

4 Comments

Filed under Augusti

4 responses to “Var kommer ni ifrån?

 1. Elina

  Hej Lovisa!

  Jag har nu läst hela din blogg (fram till idag) och tycker verkligen att du skriver roliga och intressanta saker om ditt liv och dina erfarenheter i Dubai. Har själv aldrig varit där, men vi (jag och min sambo) funderar på att åka dit som en försmak på vår bröllopsresa (vi gifter oss i slutet på oktober). Kan du rekommendera några “måsten”? Det vore kul att få läsa om hur du och din habi träffades, eller vad säger ni andra? Vad jobbar han med och vilka gemensamma intressen har ni? Håller båda tummarna upp för Venia! Go Venia Go!/Elina (och Jesper) från Helsingborg

  • lovisahegborn

   Hej Elina och Jesper!

   Tack för din kommentar och vad kul att höra att du/ni gillar bloggen! Och grattis till att ni ska gifta er, härligt!
   Planerar ni Dubai som bröllopsresa eller enbart som försmak? Jag har träffat mycket folk som valt Dubai som resmål för bröllopsresan eller som ett “delmål” för den. Om man exempelvis vill åka till Maldiverna eller annat typiskt resmål för bröllopsresa är det perfekt att stanna i Dubai ett par dagar först, för att både få citypuls och vita stränder.
   Jag vet inte vad ni har för budget eller hur länge ni planerar att stanna men när det kommer till romantiska hotell i Dubai rekommenderar jag följande:
   – One and Only Royal Mirage Resort and SPA (http://www.oneandonlyresorts.com/flash.html). Underbar resort på “rätt sida av stan”. Ligger alldeles vid stammen till palmen och är den mest romantiska platsen i Dubai.
   – Ritz Carlton, Jumeirah Beach (http://www.ritzcarlton.com/en/Properties/Dubai/Default.htm). Typisk honeymoon resort alldeles på stranden. Mindre än många andra hotell runt omkring och ger på så vis en mer personlig atmosfär.
   – Jumeirah Bab al Shams Resort and Spa /http://www.jumeirah.com/Hotels-and-Resorts/Destinations/Dubai/Jumeirah-Bab-Al-Shams/). Ett av Jumeirahs flagskepps hotell där ni bor mitt ute i öknen under stjärnorna. Väldigt romantiskt!
   – Al Maha Resort (http://www.al-maha.com/). Också beläget ute i öknen och mer exklusivt än Bab Al Shams. Väldigt höga priser men väl värt! Gräddan av Dubai drömmer om en natt där. Ni får en privat villa med egen pool, terrass, etc. Romantiken flödar…

   Den ultimata kombinationen är ett par nätter i city (One and Only eller Ritz Carlton) och sen ytterliggare ett par nätter på Bab Al Shams eller Al Maha.
   För övrigt är Oktober perfekt för semester i Dubai. Som par bör ni utforska restaurang – och nattlivet i Dubai som bjuder på mycket romantik. Madinat hotell är naturligtvis ett måste och nybyggda området kring Burj Dubai (världens högsta torn) bjuder på många överraskningar som Souk al Bahar med restauranger och kafeer i autentisk mellanösternmiljö. Grosvenor House’s Buddha Bar är en annan favorit (boka LÅNGT i förväg, kan ni göra genom hotellet).
   Skippa Jumeirah Beach Hotel och Burj Al Arab är enligt mig väldigt överskattat. Dyrt, exklusivt men inte imponerande.

   Hör av er om ni har fler frågor! Annars, lycka till!

   /Lovisa

   • Elina

    Hejsan igen Lovisa!

    Åh, vilket fint svar med många olika tips! Vi tackar och bockar! Jag hade läst om hotellet Burj Al Arab men det kostar alldeles för mycket. Budgeten hade väl tillåtit det i och för sig men vi letade efter något mycket mer romantiskt. Har nu kollat på One & Only Royal Mirage Resort’s hemsida och efter dina rekommendationer så tror jag bestämt att vi ska boka in oss där. Ska prata med Jesper ikväll och förmodligen så blir det en kombination av Dubai, Maldiverna och Mauritius (totalt tre veckor, härligt)! Vilken strand har absolut klarast hav enligt dig? Kan du möjligtvis rekommendera någon safaritur i öknen? Det låter hemskt spännande men man vet ju aldrig. Jesper vill absolut till Dubailand. Vi skulle vilja hyra bil, men måste man ha ett internationellt körkort (eller räcker det med det svenska)? Vår bröllopsplanering i övrigt är helt klar och vi båda längtar efter att få bli Herr och Fru Sandberg. Tack än en gång Lovisa för dina fina Tips!/ Elina och Jesper

   • lovisahegborn

    Hej Elina! Vad roligt att ni bestämt er för One and Only, bra val! En av de (enligt mig) mest romantiska restaurangerna finns där, Euazone, som faktiskt är den enda i Dubai som ligger precis på stranden. Perfekt för eftermiddagsvin. De har också en Roof Top bar (som jag skrivit om tidigare) och är även den otroligt mysig. Härligt med så lång semester. Maldiverna är ju ändå maldiverna när det kommer till kristallklart vatten men Dubai har faktiskt också turkosblått vatten på sina ställen. Har inte varit på Mauritius men tror ni har gjort en perfekt kombination av city, retreat och äventyr.

    Dubailand är dessvärre inte färdigt, knappt påbörjat tyvärr! Är än så länge bara en stor ökenplätt, mycket tack vare finanskrisen, naturligtvis. Ni kan absolut hyra bil på internationellt körkort men trafiken kan vara väldigt hektisk och rekommenderar er att INTE köra på Sheikh Zayed Road utan istället välja Jumeirah Beach road som är både lugnare och finare. Båda vägarna löper paralellt genom Dubai.
    Det finns väldigt många olika safartours. Det bästa är att maila hotellet innan och låta deras concierge ta hand om det så behöver ni inte oroa er, de jobbar bara med de bästa bolagen. Samma gäller för restauranger, det bästa är att ha allt bokat i förväg eftersom oktober är högsäsong och det alltid slutar med att man inte får någon bokning annars. Det finns ju inte riktigt någon gågata som det gör i andra städer, där man kan hitta mysiga små ställen under dagen utan alla restauranger ligger på hotellen. Hotellet hjälper er även med detta.
    Ha en bra dag!

    Lovisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s