Hospitality här, hospitality där

Sitter här och funderar lite kring skillnader inom hospitality i Sverige samt övriga världen, eller framför allt i de länder jag arbetat och varit bosatt, Schweiz, Thailand och nu, Dubai. Mentaliteten är så fundamentalt annorlunda och effektiviteten i arbetssituationer.

Jag undrar hur det skulle vara att vara inom samma bransch i Sverige, just nu? Dessutom när turismnäringen boomar, både inbound och outbound turism. Tänk att vara med och forma turismen i Skandinavien, bestämma hur Sverige ska profileras och hur det ska marknadsföras utomlands?

En dröm vore att få vara Bickys andra hand eller hans assistent? Bicky är alltså Elites (elitehotels.se) hotellmagnat och som kan jämföras med vilken stor hotellprofil som helst utomlands. Han är en superstar inom hotellnäringen och har visioner som absolut inte är svenska. Spännande. Tänk att få vara hans trainee, assistent eller sidekick? Hade inte ens krävt någon lön bara kunskap i utbyte. Eller Peter Wallenberg hade också varit intressant. Han började på Grand hotell i Stockholm som 16 åring och är fortfarande i hotellnäringen. Alla som är intresserade av denna bransch borde lyssna på hans sommarprogram från förra året.

Få människor vågar vara kreativa inom hospitality i Sverige. Det kostar pengar, är dåliga marginaler och kräver jobb, jobb, jobb. Jag beundrar de personer som vågar och vågat satsa. Som inte varit rädda för fördomar eller missnöjda gäster. Så där har ni det, mina svenska förebilder. Synd att inte en kvinna fanns med på toppen. Kanske är dags för det nu? Kanske är det jag ska satsa på? Bli Sveriges nästa stora “hotellerska”? Vad tror ni?
IMG_1622Har bara bott på detta Grand, i Mölle på västkusten, antagligen betydligt charmigare än Grand i Sthlm men betydligt less exclusive. Kanske ska lyxa till det och boka in på mig Grand Sthlm inom kort?

Advertisements

Leave a comment

Filed under Augusti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s